فهرست مطالب

نشریه مطالعات مدیریت شهری
پیاپی 29 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • الهه کنارکوهی*، حمید صابری صفحات 1-16

    مقدمه و هدف پژوهش:

     امروزه شکاف بین مناطق کمتر توسعه یافته و توسعه یافته تر باعث شده است که ارزیابی درجه ی توسعه یافتگی مکانهای مختلف مورد توجه سیاستگذاران و برنامه ریزان منطقه ای در تمامی کشورها باشد تا با شناخت مناطق کمتر توسعه یافته در جهت برطرف کردن شکاف بین این مناطق و مناطق توسعه یافته تر قدم برداشت. با توجه به اینکه در درون مناطق یک مکان ممکن است از لحاظ یک شاخص توسعه یافته و در شاخص دیگر توسعه نیافته باشد در این پژوهش ترکیبی از شاخص های مختلف استفاده شده است تا بطور نسبی وضعیت توسعه ی مکانهای مختلف را مشخص نمایند.

    روش پژوهش:

     در زمینه تعیین درجه ی توسعه یافتگی مناطق و سطح بندی آنها تکنیک های مختلفی وجود دارد که در این پژوهش مناطق شهر اهواز در سال 1390 با توجه به 42 شاخص انتخابی با مدل تاپسیس تحلیل شده و برای وزن دهی به شاخص ها از مدلANP  استفاده شده است. رویکرد این مقاله نیز توصیفی- تحلیلی است.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان داد که مناطق دو و یک بترتیب از توسعه ی شهری بیشتری برخوردارند و توسعه یافته هستند و مناطق سه، چهار، پنج، شش، هفت و هشت از نظر وضعیت توسعه یافتگی در زمره ی مناطق محروم از توسعه قرار گرفته اند. میانگین تاپسیس مناطق 0.311165، انحراف معیار آنها 0.2135 و ضریب پراکندگی مناطق 0.686131 شده است که نشان از بیشترین شکاف و نابرابری بین مناطق شهر اهواز است.

    نتیجه گیری

    مناطق یک و دو شکاف زیادی با سایر مناطق دارند که باید با ارایه راهکارهای مناسب به توسعه ی مناطق محروم کمک شود و در اولویت برنامه های توسعه شهر اهواز قرار بگبرند.

    کلیدواژگان: توسعه، ANP، تاپسیس، مناطق اهواز
  • سید باقر حسینی، محسن کاملی* صفحات 17-26

    مقدمه و هدف پژوهش: 

    مقاله حاضر با هدف سنجش مولفه های مورد نظر مشارکت شهروندی در مدیریت شهری و براساس یافته ها و نتایج یک بررسی میدانی از منطقه 8 شهر قم (شهر پردیسان)تهیه شده است.

    روش پژوهش: 

    نوع تحقیق کاربردی توسعه ای و روش مطالعه توصیفی- تحلیلی برپایه پیمایش بوده است. روش جمع آوری اطلاعات بر مبنای کتابخانه ای، اسنادی و نیز میدانی با استفاده از پرسشنامه محقق ساخت بوده و به جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده شده است.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق حاکی از آن است که در میزان مشارکت شهروندان بین زنان و مردان تفاوت معناداری وجود داشته و بین سن و این مشارکت ارتباط معناداری مشاهده نگردید. هم چنین بین احساس تعلق اجتماعی و مشارکت شهروندان همبستگی معناداری وجود دارد. به این معنا که هرچه میزان تعلق اجتماعی افراد افزایش یابد، میزان مشارکت شهروندان نیز افزایش پیدا کرده و بالعکس. براساس این تحقیق از بین متغیرها متغیر احساس تعلق اجتماعی دارای بیشترین وزن برای سنجش مشارکت شهروندان بوده و بین هر کدام از مولفه های مشارکت در ارایه پیشنهاد و تصمیم گیری، مشارکت در نظارت بر امور شهری، مشارکت عملی و اجرایی در امور شهری با احساس تعلق اجتماعی رابطه وجود داشته و متغیر احساس تعلق اجتماعی متغیری است که با هر سه بعد همبستگی بالایی دارد.

    کلیدواژگان: شهر، مردم، شهرداری، مدیریت شهری، مشارکت
  • زهرا خدائی*، مرجان شهاب زاده صفحات 27-38

    مقدمه و هدف پژوهش:

     تاثیر سازمان فضایی و بصری به واسطه نقش پر رنگی که در مدیریت منظر شهری و ادراک محیطی بازی می کند در آسیب شناسی و ساماندهی منظر شهری بافت های فرسوده قابل تامل است. این نوشتار با هدف ایجاد منظر ذهنی مطلوب و به منظور تعدیل نگاه منفی نسبت به بافت های فرسوده معاصر و بخشیدن حیات و سرزندگی اقتصادی و اجتماعی به این بافت ها به بررسی نقش سازمان فضایی و بصری پرداخته است.

    روش پژوهش: 

    مقاله حاضر با استفاده از روش تحلیلی- توصیفی و با مرور ادبیات موجود منظر شهری به بررسی نقش سازمان فضایی و بصری در ایجاد منظر ذهنی به عنوان ابزاری جهت کنترل و مدیریت منظر شهری پرداخته و سپس با استفاده از نمونه موردی محله خاک سفید به عنوان بافت فرسوده معاصر، ابزار معرفی شده را به صورت عملی مورد استفاده قرار داده است

    یافته ها:

     یافته های این پژوهش نشان داد که به کارگیری سازمان فضایی و بصری در این محدوده منجر به ارتقا کیفیت های زیبایی شناسانه و هویت بخشی به سایت، خوانا کردن بافت از منظر عینی و ذهنی و ایجاد انعطاف پذیری در کالبد و عملکرد می شود.

    نتیجه گیری

    سازمان فضایی و بصری به عنوان ابزارهای ایجاد تصویر ذهنی از مکان، تاثیر مهمی در نظم دهی به عناصر فیزیکی و متافیزیکی محیط دارد. تاثیر سازمان فضایی و بصری به واسطه نقش پر رنگی که در مدیریت منظر شهری و ادراک محیطی بازی می کند در آسیب شناسی و ساماندهی منظر شهری بافت های فرسوده قابل تامل است.

    کلیدواژگان: سازمان فضایی و بصری، منظر شهری، بافت فرسوده، مدیریت منظر شهری، محله خاک سفید
  • حسنعلی فرجی سبکبار، محمد رضایی نریمیسا* صفحات 39-54

    مقدمه و هدف پژوهش:

     معابر شهری به عنوان یکی از عناصر کالبدی شهر، نقش کلیدی در زمان وقوع و نیز پس از رخداد زمین لرزه بر عهده دارند، به طوری که مدیران بحران یکی از دلایل گسترده شدن ابعاد زلزله را عدم امدادرسانی به موقع ناشی از آسیبب دیدگی معابر بیان کرده اند. پژوهش مورد نظر نیز به دنبال تبیین نقش راه هایارتباطی در آسیب پذیری مناطق شهری در مواجهه با بحرانهای طبیعی است. بر این مبنا از لحاظ ماهیت جز تحقیقات توصیفی- تحلیلی و به لحاظ هدف از نوع توسعه ای- کاربردی است. جامعه آماری آن منطقه 6 شهرداری تهران میباشد که بر مبنای قدمت و مرکزیت به عنوان نمونه انتخاب شده است.

    روش پژوهش:

     داده ها به دو صورت میدانی و کتابخانه ای با ابزارهایی چون پرسشنامه دیمتل، کتب، مقالات و نقشه های گوناگون، جمع آوری و با استفاده از نرم افزارهای EXCEL, MATLAB, IDRISI وARC GIS 10.1، مورد تحلیل واقع شده اند.

    یافته ها: 

    نتایج بیانگر آن است که؛ معابر بخشهای مرکزی و جنوبی منطقه به لحاظ شاخص های دسترسی به شبکه معابر، ساختار کالبدی- فضایی، دسترسی به محدوده، دسترسی به فضاهای باز عمومی، عرض راه ها (میزان نفوذپذیری)، فاصله از فضاهای بیکالبد، مراکز آتش نشانی، و مراکز درمانی، از بیش ترین سطح آسیب پذیری برخوردار می باشند

    نتیجه گیری

    البته قابل ذکر است که؛ تراکم بافت و جمعیت، عناصر فشرده و ریزدانه موجود در این بخش ها، نیز نقش به سزایی در بالا رفتن میزان آسیب پذیری معابر دارند.

    کلیدواژگان: آسیب پذیری، راه های ارتباطی، فاصله، دسترسی، منطقه شش شهرداری تهران
  • حسن محمدیان مصمم، سعید ضرغامی* صفحات 55-66

    مقدمه و هدف پژوهش:

     آرمانشهرها به عنوان یکی از اصلی ترین اندیشه های آرمانی بشر، همواره در طول تاریخ، با تجسم نمودن جهانی که آرزومند آنیم، نقشی عظیم در تکامل و پیشرفت جوامع بشری داشته اند. بر این اساس، پژوهش حاضر به بررسی ژرف خاستگاه های تفکر آرمانی و آرمانشهرها در دو مهد بزرگ تمدن شرق و غرب (ایران و یونان) پرداخته است.

    روش پژوهش: 

    پژوهش حاضر، یک پژوهش اسنادی با رویکرد تفسیری می باشد و روش جمع آوری اطلاعات نیز بر مبنای مطالعات کتابخانه ای می باشد.

    یافته ها:

     یافته حاکی از آن است که اگرچه در ادبیات جهانی، خاستگاه اندیشه آرمانی و آرمانشهر را به یونانی ها نسبت می دهند و اسطوره های آن را زمینه ساز شکوفایی مکتب آرمان گراییمی دانند، اما مهد تفکر آرمانی جهان سومر است. بررسی خاستگاه اندیشه های آرمانی و آرمانشهرها نیز در تمدن ایران و یونان نشان می دهد که اسطوره های کهن و بنیان های یهودی- مسیحی در اروپا و بنیان های اسطوره ای و زرتشتی-اسلامی تفکرات آرمانی در ایران، همگی گنجینه ای از ادراکات و انتظارات را شکل داده و به تدریج عمیق ترین لایه های اندیشه آرمانی را درخودآگاه- ناخودآگاه مردم پروردند و در مراحل بعدی این ناهشیاری ها دوره به دوره و نسل به نسل، به شکل های متفاوت (از قبیل آرمانشهرهای مختلف) پدیدار گشته است.

    نتیجه گیری

    برخلاف باور رایج، خاستگاه اندیشه آرمانی سومر بوده و اسطوره های آن زمینه ساز شکوفایی مکتب آرمان گرایی در سده های بعدی است. پیش از هرگونه تحلیل تفکر آرمانی وآرمانشهرها، شناخت و مطالعه اسطوره های کهن و بنیان های یهودی- مسیحی در اروپا و بنیان های اسطوره ای و زرتشتی-اسلامی در ایران، ضرورت تام دارد.

    کلیدواژگان: اندیشه های آرمانی، آرمانشهر، سومر، ایران، یونان
  • مهدی طیبی شیرمرد*، نورالدین میرزایی صفحات 67-74

    مقدمه و هدف پژوهش:

     از آنجاکه ابعاد ساختار سازمانی که شامل رسمیت، تمرکز، پیچیدگی ابزار مدیریتی و قابل تغییر در دست مسیولین معاونت توسعه منابع انسانی شهرداری تهران می باشد، این پژوهش به منظور بررسی رابطه توانمندی کارکنان و ساختار سازمان در این معاونت انجام شده است.

    روش پژوهش:

     در ابتدا رابطه ساختار سازمانی بر توانمند سازی کارکنان در شهرداری تهران بر اساس مدل استاندارد ساختار سازمانی رابینز (1993) و مدل استاندارد توانمندسازی اسپریتزر (1995) و بر مبنای آن روایی و پایایی مورد بررسی قرار گرفته بر مبنای آن پرسشنامه نهایی تدوین شده، و بعد از تایید، داده ها گردآوری شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته شده و سوالات پژوهش پاسخ داده شده است.                          

    یافته ها:

    1 - ساختار سازمانی صرف نظر از عدم تاثیرگذاری مولفه پیچیدگی، بر روی توانمندسازی کارکنان تاثیر مثبت دارد. 2-پیچیدگی سازمان با توانمندسازی کارکنان رابط ه ی معنی داری ندارد.3-رسمیت سازمان با توانمندسازی کارکنان دارای رابطه معنی دار است.4-تمرکز سازمان باتوانمندسازی کارکنان دارای رابطه معنی دار است.

    نتیجه گیری

    1- نتایج بدست آمده نشان داد که فرضیه اصلی پژوهش بین ساختار سازمانی موجود شرکت و توانمندسازی روانشناختی کارکنان ارتباط معنی داری وجود دارد، مورد تایید قرار گرفت.2- بین رسمیت و توانمندسازی کارکنان معاونت توسعه مدیریت تهران رابطه معنی داری وجود دارد. 3-بین تمرکز و توانمند سازی معاونت توسعه کارکنان شهرداری تهران رابطه معنی داری وجود دارد.4- نتایج بدست آمده آز آزمون فرضیه ها نشان داد که مولفه پیچیدگی در بین ابعاد ساختار سازمانی با توانمندسازی کارکنان دارای رابطه معنی دار نمی باشد.

    کلیدواژگان: ساختار سازمانی، توانمند سازی کارکنان، معاونت توسعه مدیریت شهرداری تهران
  • محمد ظاهری، اسماعیل سلیمانی راد*، نبی الله حسینی شه پریان صفحات 75-87

    مقدمه و هدف پژوهش:

     دسترسی عادلانه به زمین و استفاده بهینه از آن از مولفه های اساسی در توسعه پایدار و عدالت اجتماعی است. امروزه مفهوم زمین وفضای شهری به لحاظ طبیعی، کالبدی و هم به لحاظ اقتصادی و اجتماعی تغییر کیفی پیدا کرده و به تبع آن ابعاد واهداف کاربری اراضی شهری نیز بسیار غنی و وسیعتر شده است. برنامه ریزی کاربری اراضی شهری به مثابه آمایش اراضی شهری، به چگونگی استفاده وتوزیع وحفاظت اراضی، ساماندهی مکانی - فضایی فعالیتها و عملکردها بر اساس خواست ونیازهای جامعه شهری می پردازد و انواع استفاده از زمین را مشخص می کند .هدف این پژوهش شناخت و ارزیابی کاربری های شهری از منظر عدالت اجتماعی به منظور دستیابی به معیارهای مناسب و اصول برنامه ریزی توسعه پایدار شهری است.

    روش پژوهش: 

    نوع پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی - تحلیلی است که با در نظر گرفتن دو شاخص مهم و موثر در کاربری اراضی (شامل ظرفیت و عدالت اجتماعی) و به کارگیری روش نزدیکترین همسایه مجاور در نرم افزارGIS و مدل ضریب مکانی LQi کاربری های شهری در سطح مناطق شهر اهواز را مورد بررسی و ارزیابی کمی و کیفی می کند.

    یافته ها

    ارزیابی کمی وضع موجود سطوح و سرانه های کاربری ها در مناطق هفت گانه شهر اهواز براساس مدل LQi در اکثر مناطق نشان داده که ضریب سرانه پایین تر از یک است و با کمبود مواجهه اند. همچنین یافته های بخش کیفی براساس روش نزدیکترین مجاروت نیز نشان می دهد، که کاربری هایی چون کاربری مسکونی، فضای سبز، مذهبی، بهداشتی - درمانی، صنعتی، اداری، تاسیسات و تجهیزات شهری در سطح شهر اهواز براساس الگوی کاملا خوشه ای توزیع شده است. یعنی تجمع و تمرکز این کاربری ها عدالت محور نبوده و در نقاط خاصی از شهر تمرکز یافته اند.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش گویای آن است که کاربری ها در سطح کلانشهر اهواز پراکنش فضایی مناسبی ندارند و در ضمن تحلیل کاربری ها با شاخص ظرفیت و عدالت اجتماعی نشان از آشفتگی کمی و کیفی کاربری های مناطق هفت گانه اهواز دارد.

    کلیدواژگان: کاربری زمین، عدالت اجتماعی، مدل ضریب مکانی، شهر اهواز
|
  • Elahe Kenarkohi *, Hamid Saberi Pages 1-16
    Introduction and Objective

    Todays gap between high-low expansive areas lead to policy- makers and programmers in all over the world pay attention to extension assessment in order to eliminate the gap between these areas. Due to in one place maybe there is one expansive index and one under- expansive index, in this research used different indices for determine development of many places.

    research method

    For this, there one different techniques that in 1390, Ahvaz had analyzed with topsis model concerning 42 optional index. And used ANP model for get weight to indices. Method is descriptive - analytical.

    Results

      Results showed that one, two areas enjoy from more development؛ three, fore, five, six, seven, eight areas are in underdevelopmental. Topsis average is 0/311165, Standard deviation is 0/2135, dispersion is 0/686131 that represent the most gap and unequal between Ahvaz areas.

    Conclusion

    So that one, two have many gap with others and must help to be developed with suitable ways.

    Keywords: development, ANP, TOPSIS, Ahwazareas
  • Seyed Baqer Hosseini, Mohsen Kameli * Pages 17-26
    Introduction and Objective

    This paper has been prepared to assess the components of citizen participation in urban management and based on the findings and results of a survey of area 8 in Qom (City Campus)

    Research method

    Type of research is the application development and this Methods study is descriptive and analytical. The method has been collecting information on the library, documents and athletics by using the questionnaire construction and has been used with SPSS software.

    Conclusion

    The results suggest that the degree of citizen participation between men and women there was a significant difference between age and the participation of a significant relationship was observed. Also there are significant correlations between sense of community and citizen participation. This means that the rise of social belonging, participation of citizens has increased. Social relationships and social belonging variable high correlation with all three dimensions. There are significant correlations between sense of community and citizen participation.

    Keywords: are significant correlations between sense of community, citizen participation
  • Zahra Khodaee *, Marjan Shahabzadeh Pages 27-38
    Introduction and Objective

    Spatial and visual organization impact due to a strong role in the management of urban landscape and environment perception is notable in the pathology and organizing urban landscape of worn out tissues. This paper aims to create favorable mental perspective and to mitigate these negative views of contemporary worn out tissues and accelerate economic and social vitality to these tissues studying the role of spatial and visual organization.

    Methods

     based on literature review in connection with the urban landscape, is studying the role of spatial and visual organization to create mental perspective as a tool to control and manage the urban landscape and then with the case study of Khak Sefid neighborhood as a contemporary worn out tissues is used an introduced  tool practically. 

    Results

    The results of this study showed that the use of spatial and visual organization is caused upgrade aesthetic qualities, Identifying to the site, legibility of site from objective and subjective perspective and physical and functional resilience.

    Conclusion

    Visual and spatial organization as a means of creating a mental picture of the place has a significant impact on the physical and metaphysical elements regulatory environment. Spatial and visual organization impact due to a strong role in the management of urban landscape and environment perception is notable in the pathology and organizing urban landscape of worn out tissues.

    Keywords: Spatial, Social organization, Urban Landscape management, distress tissues, Khak sefid Nighborhood
  • HASANALI FARAJI SABOKBAR, MOHAMMAD REZAIE NARIMISA * Pages 39-54

    Introduction and objectives of the research:

     Urban passages as one of the physical elements of the city, plays a key role at the time of the occurrence, as well as after the occurrence of the earthquake, so that the managers of the crisis is one of the reasons being the lack of extensive earthquake relief timely dimension arising from the injury the passages of speech. Research is also looking for ways to explain the role of communication in the urban areas of vulnerability in the face of the crisis. On this basis, except in terms of the nature of descriptive research analytical and objective-of the type of application-development. The Statistical Society of Tehran municipality is the District 6 is based on the dating and centralization as the sample is selected.

    Research method

    Data field and two for a library with tools such as DEMATEL questionnaires, books, articles and different map, collect and use the EXCEL software, MATLAB, IDRISI and ARC GIS 10, are located about analysis.

    Results

    The results indicates that it is a central and southern parts of the region; the passages in terms of access to the physical structure of the network of passages,-space, access to the range, access to public open spaces, wide roads (permeability), the distance from the infinite spaces of the body, fire, and medical centers, the most over the level of vulnerability can be possessed.

    Conclusion

    Of course, it is worth mentioning that the texture and density; the crowd, pressed and consists of elements present in these sectors, as well as the role of credit in the amount of vulnerabilities going up passages.

    Keywords: The vulnerability, the way of communication, Access, distance, area, six of Tehran municipality
  • Hassan Mohammadian Mosammam, Saeed Zarghami * Pages 55-66
    Introduction and research objective

    Since the emergence of Homo sapiens, the utopianism as the strongest motivation for human efforts has always been his/her companion and contribute to conquer a wide range of human life problems and to achieve a perfect and prosperous society.

    Research method

    This paper aimed to conceptualize utopia and to identify the origin of idealistic and utopian thought in the two cradle of great civilizations in the east and west_ Iran & Greece.

    Findings

    Results revealed that although former literature shows that idealistic and utopian thought is derived from Greece civilization, but Sumerian civilization is the cradle of idealism and utopia. The investigation of the origin of idealism and utopias in Iran and Greece shows that ancient myths and Judeo-Christian foundations in Europe and Zoroastrian-Islamic foundations in Iran have shaped valuable perceptions and expectations and then gradually have fostered deepest layers of idealism in people conscious and unconscious. In the next stages, these unconsciousness has emerged period to period and from one generation to other generations.

    Conclusion

    Contrary to common belief,Sumerian civilization is the cradle of idealism and utopia and its Myths is underlie for the prosperity of utopianism school in the next centuries. Before any analysis the utopian thinking, study and understanding of ancient myths and Judeo-Christian foundations in Europe and Zoroastrian-Islamic foundations in Iran is an absolute necessity.

    Keywords: Utopian thoughts, Utopia, Sumer, Iran, Greece
  • Mahdi Taybi Shirmard *, Nooredin Mirzae Pages 67-74

    Introduction and objectives of the study :

      since dimensions of organizational structure which includes formalization, centralization, complexity of management tools, and changeability is in hands of officials in Human Resource Development Department of Tehran Municipality, this study has been conducted to investigate relationship between employee empowerment and organization structure in this department.

    Methodology  : 

     at first, relationship between organizational structure and employee empowerment in municipality of Tehran was considered based on Robbins` (1993) standard model of organizational structure and standard model of empowerment Spereitzer (1995) and based on investigated validity and reliability, final version of questionnaire was developed and after confirmation, data were collected, analyzed and research questions were answered.

    Findings

    1- regardless of lack of effect in complexity dimension, organizational structure has a positive effect on employee empowerment. 2- There is not any significant relationship between complexity and employee empowerment. 3- There is a significant relationship between formalization and employee empowerment. 4- There is a significant relationship between centralization and employee empowerment.

    Conclusion

    1-results showed that main hypothesis of the study, there is a significant relationship between extant organizational structure of the firm and psychological empowerment of employees, was confirmed. 2- There is a significant relationship between formalization and employee empowerment in Development Department of Tehran Municipality. 3- There is a significant relationship between centralization and employee empowerment in Development Department of Tehran Municipality. 4- Results from testing hypothesis showed that there is not any significant relationship between complexity of organizational structure dimensions and employee empowerment.

    Keywords: Organizational Structure, Employee empowerment, Development Department of Tehran Municipality
  • Mohammad Zaheri, Ismail Soleimani *, Nabiollah Hosseini Pages 75-87
    Introduction and Objective

      Optimal use and equitable access to land, it is a basic component of sustainable development and social justice. Today, the concept of urban land conference space in terms of nature, physical and social well economically has been a qualitative change And consequently the dimensions and objectives of urban land use is also very rich and wider.  Urban land use planning, urban land use planning as to how to organize spatial distribution and land conservation and urban functions in accordance with the wishes and needs of society and specifies the types of use land. The aim of this study was to identify and evaluate urban land from the perspective of social justice in order to achieve appropriate standards and principles of sustainable urban development planning.

    research method

    Purpose and terms of the type of research is descriptive and analytical method That by taking two important parameters affecting land use( Including capacity and social justice) And adjacent nearest neighbor procedures in the software GIS and model LQi urban spatial factor in the quality and quantity of puts in Ahvaz.

    Foun:

       Quantitative  assessment of the status quo and use per capita levels in seven areas of Ahvaz, Based the model LQi in most areas has shown that per capita rate is lower than one and faced with shortage. The qualitative findings show based on the nearest adjacent. That applications such as residential, green space, health care, industrial, administrative, municipal facilities and equipment have been distributed in Ahvaz on cluster pattern The concentration of these this was not justice-oriented applications and are concentrated in certain parts of the city.

    Result

      The results of this study suggest that users do not have good spatial distribution in the metropolis Ahvaz. And also uses the analyses of turmoil quantitative and qualitative indicators of capacity and social justice applications are seven areas in Ahvaz.

    Keywords: land use, Social Justice, Location Quotient model, Ahvaz